5 varor att byta till eko

Allt du köper, köper du det ekologiskt? Jag försöker, eftersom det är väldigt stor skillnad på att köpa eko och på att inte göra det. Jag förvånas egentligen var dag över hur ”vanlig” frukt och grönt kan vara det som är besprutat, egentligen borde det ekologiska vara det vanliga och vill man förgifta sig med t ex frukt och grönt som är fullt av bekämpningsmedel så… Lite drastiskt, det är väldigt mycket upp till politiker och butiksägare. Men vi konsumenter kan göra jobbet genom att välja mer ekologiskt och undvika att köpa produkter som inte är eko. Vilket vi har gjort! Utbudet av ekologiskt och närproducerat är större än tidigare och det kommer mer och mer, människor blir mer medvetna så det är grymt!

Hur som, jag hittade denna artikel hos Naturskyddsföreningen. 5 varor som är viktiga att byta till eko om man inte har råd att byta ut allt. Man överraskas ofta över hur bekämpningsmedel som varit förbjudet används så att människor och natur blir skadade. Varför använder vi detta överhuvudtaget? Förvånades över att vårt regnvatten till och med är förgiftat, men det är såklart, alla avgaser från bilar, bussar, flygplan osv ger också sin påverkan.

En annan artikel från tidigare i år är denna från SvD som är värd att läsa också. Fruktkorgens värstingar som t ex oekologiska vinddruvor, där de fann över 52 bekämpningsmedel!

Skärmavbild 2014-07-31 kl. 07.51.00Bild från Naturskyddsföreningen.se

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>