Bovete – och quinoafrallor
Har ni testat att baka med quionamjöl? Det ger en god nötig och frasig smak. Perfekt i bröd, pizza, gröt och våfflor. Quinoa är en ört, naturligt fri från gluten och innehåller faktiskt mest protein av alla fröer. Quinoamjöl är hel quinoa som ångats och malts till mjöl.
Jag brukar baka goda frallor med quinoamjöl. Eller använda det i våfflor. För att göra dessa små godingar behöver du:
1 dl quinoamjöl
1 dl bovetemjöl
1/2 dl solrosfrön eller linfrön
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk kokosfett
2 dl mandel/rismjölk
Salt
Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosfettet och blanda det med mjölken. Blanda ner kokosfettet/mjölken och blanda med de torra ingredienserna. Låt stå en stund. Forma sedan stora eller små bullar och grädda på 200 grader i ugnen cirka 15 minuter, håll koll, de ska få färg =)
Leave a comment