Brödbak
God morgon söndag! Dagen startade med brödbak. Så himla sugen på en smörgås till frukost. Idag får vi se vad denna dag bjuder på. Solen försöker komma fram?! Underbart. I morgon tar jag tag i träningen igen, har varit en riktigt seg vecka med sjukdom och återhämtning. Kommer även vara lite mer noggrann med maten under kommande veckor för att shape’a till formen lite. ”Ät mycket protein, ät bra mellanmål och överdriv inte med kolhydraterna” – ledord från mig. Protein ser till så att dina muskler kan byggas, mellanmål håller blodsockret i shack och för mycket ”onödiga” kolhydrater (= fika) är helt enkelt onödiga när man vill bygga/shape’a till sin drömkropp. Vi har väldigt bra tillgång till mat och överdriver därmed vår konsumtion. Det räcker att äta när man verkligen behöver, detta gäller egentligen hela tiden, inte bara när man vill forma sin kropp.
Recept:
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk linfrön
2 msk solrosfrön
1 msk chiafrön
2 tsk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
3 ägg
1,5 dl yoghurt (havregurt, vanlig yoghurt..)
Salt, ev brödkryddor
Ugn: 200 grader. Vispa äggen pösiga. Blanda de torra ingredienserna, blanda ner uppvispade ägg och yoghurt. Forma till frallor eller som en stor ”klump” på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter. Degen ska vara rätt ”kladdig” Servera med dina favorittillbehör. Jag hade inte mer än gurka hemma!
Love / S
Leave a comment