Chips av kassavarot

Mmmm, dessa chips är helt sjukt goda! Om du saknar chips i din kost – testa dessa! Jag blev helt frälst i Renée Voltaires chips som är gjorda av kassavarot! Så jag testade att göra egna och resultat blev helt klart lika bra. Enkelt, snabbt och gott! Chipsen är fria från gluten, mjölk och socker.

Observera att man ska koka kassavaroten innan man ”friterar” den, då den innehåller något som heter blåsyra, vilket är ett gift och kan i värsta fall vara dödlig. Man kan läsa mer här! Dock ska man inte skrämmas av detta då många människor världen över äter denna rot. Men kom ihåg att koka den innan, då försvinner blåsyran som har en kokpunkt vid 26 grader. Kan vara bra att kasta skalet på en gång och vara noga med att diska skärbräda och kniv ordentligt.

Kassavarotchips
1 kassavarot (kan kallas cassavarot också)
Kokosolja
Himalayan salt

Skiva kassavaroten i skivor så det ser ut som chips. Koka dom i lättsaltat vatten några minuter. Häll av vattnet. Ta en kastrull och klicka i några matskedar kokosfett och värm upp. Lägg ner kassavaroten i kastrullen och låt det fräsa på. Håll koll med en sked hela tiden så att det inte bränner fast. Kör på medelvärme, av 9 körde jag på 5-6. Det tar ungefär 5-10 minuter beroende på hur breda man har gjort chipsen. När de är klara lägg de på en tallrik och strö salt över. Låt svalna. Njut! Observera att olja kan skvätta så använd med fördel en grytvante.

DSC_0611 DSC_0615 (kopia)

 

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>