Chokladkaka i en mugg
Mugcake – ganska använt ord den senaste tiden, finns många varianter men jag älskar självklart den med choklad. Det är både enkelt, nyttigt och gott, perfekt!
Recept:
3 msk raw kakao
2 1/2 msk mandelmjöl
1 msk honung
2 msk smält kokosfett
2 msk mjölk – rismjölk, mandemjölk
1 ägg
Vaniljpulver
Man kan ha i 1-2 msk hackad choklad om man vill. Blanda de torra ingredienserna. Smält kokosfettet och blanda i det tillsammans med mjölken och ägget i den torra blandningen. Värm i mikron på kring 600 W i cirka 1 minut (olika beroende på mikro och watt)
Njut av den precis som den är, fantastiskt =)
3 tbsp raw cacao
2 1/2 tbsp almond flour
1 tbsp honey
2 tbsp melted coconut oil
2 tbsp milk – rice milk, almond milk
1 egg
Vanilla powder
You can have 1-2 tbsp chopped chocolate in the cake if you want. Mix the dry ingredients. Melt the coconut oil and mix it together with the milk and egg into the dry mixture. Heat in a microwave oven at around 600 w for about 1 minute (different depending on the micro and watts)
Leave a comment