Du gör som du vill, när du vill

Igår på jobbet fick jag kommentaren: ”Vadå, dricker du inte alkohol? Alltså aldrig?” I mitt huvud så skrattar jag lite för mig själv. Är alkoholen verkligen så viktig för människor? I Sverige så dricker vi så extremt mycket och det är verkligen en social grej. ”Ska vi ta ett glas vin efter jobbet?” kan man få en fredagseftermiddag men till följd kommer alltid, ”Åh nej juste, du dricker ju inte, då kan inte vi bara ta ett glas vin efter jobbet”. Nope – men andra alternativ finns ju. För en del människor är det väldigt svårt att ta in att det finns personer i världen som inte dricker, och det är ingen rättighet att påpeka på de som väljer att inte dricka. Ingen frågar ”Jaha, dricker du alkohol? Varför det?”. Jag vill inte göra någon katt-och-råtta-lek av att man dricker eller inte dricker alkohol (eftersom alla har ett eget val) men ibland så känner jag bara för att klämma fram den kommentaren ;)

Varför dricker jag inte? Ja, varför gör jag inte det. Mycket tankar här. När jag började studera år 2012 lugnade jag mig med alkohol och drack sällan med få undantag för härliga utekvällar (för visst har det funnits sådana). Den absolut största anledningen till att jag slutade nästintill helt var för cirka ett år sedan när jag drack 3 glas vin och jag spydde 36 gånger dagen efter, inte på grund av fylla eller att jag var bakis utan att min kropp var så fruktansvärt sur och jag kunde inte äta på två dagar. Känns det hälsosamt eller ens värt det? Att försura min kropp med något som inte ens har en gnutta hälsosamt i sig? Nä, där la jag ner. Nu dricker jag ytterst sällan, ett glas vin eller en drink någon gång. Kanske vid högtider. Jag lever efter att äta ren och skär mat som gör att jag orkar leva ett aktivt liv och känna att jag är positiv och glad, det passar för mig alla dagar i veckan! Jag stäcker mig till kaffe som den mest ”onyttiga” drycken, eftersom det ändå gör mig relativt pigg och det är gott. En fin kopp kaffe en fin morgon med fågelkvitter, hör jag lycka!?

Hörrni, stå upp för er själva – vill ni inte dricka, gör inte det, du behöver inte förklara varför. Vill ni – gör det!

En fin bild från min födelsedagsfest tillsammans med en kompis för två år sedan! Vad jag fortfarande gillar dock är att klä mig festligt och lägga en snygg make, trots ingen alkohol ;)

IMG_6230

  • Therese

    Så sant så sant :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>