Frallor med boveteflingor

Receptet på brödet jag åt till frulle kommer här! Det är ett bröd helt fritt från gluten, komjölk och raffinerat socker :)

bröd

Recept:
1 dl ljust teffmjöl
0,5 dl majsmjöl (går bra med mandelmjöl/bovetemjöl)
0,5 dl quinoamjöl
1 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 dl linfrön (krossade eller hela)
1 msk rumsvarmt kokosolja
2 ägg
1 krm salt
2 dl havremjölk
Boveteflingor

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål, tillsätt ägg, mjölk och kokosolja. Blanda tills det är en slät smet. Tillsätt mer mjölk eller mjöl om den är antingen för lös eller tjock. Klicka sedan ut små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Toppa sedan brödet med boveteflingor. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-30 minuter beroende på ugn.

Servera med smör, en god ost och några skivor gurka! Som tidigare sagt – jag undviker ofta mjölkprodukter men äter ibland smör, ost och yoghurt eftersom det är så himla gott. Man ska inte ha ett livsstil som handlar om förbud. Utan man gör sina egna val. Ett annat inlägg om det senare ;)

Recipe:
1 cup light ”teffmjöl”
0.5 cups cornmeal (goes well with almond flour / buckwheat flour)
0.5 cups quinoa flour
1 tbsp fiberhusk
1 tablespoon baking powder
1 cup flax seeds (crushed or whole)
1 tablespoon softened coconut oil
2 eggs
1 pinch of salt
2 cups oat milk
Buckwheat flakes

Preheat the oven to 200 degrees. Mix all dry ingredients in a bowl, add eggs, milk and coconut oil. Mix until it is smooth. Add more milk or flour if it is either too loose or thick. Then click little balls on a baking sheet with parchment paper. Top the bread with buckwheat flakes. Bake in center of oven about 20-30 minutes depending on oven.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>