Glutenfri jordgubbdspaj

I Finland lagade jag denna goda jordgubbspaj. Jag använder oftast samma basrecept när jag lagar efterrättspajer, då receptet är riktigt grymt. Enkelt, smidigt och gott! Helt fritt från gluten och raffinerat socker, fri från laktos om man byter ut smöret. Egentligen borde man inte använda allt för mycket sötningsmedel som t ex stevia, sukrin och agave då man gärna vill säkerställa att det kommer från bra källor men använder man det inte allt för ofta tycker jag det är okej. Man vill gärna ”vänja” sig av med sockerabstinensen och framförallt hålla sig helt bort från raffinerat socker, alltså rent vitt socker som finns i vanliga kakor osv.

Recept på jordgubbspaj:
500 gram frysta eller färska jordgubbar
3 dl havregryn
3 dl mandelmjöl
2 dl kokosflingor
0,5 dl stevia/sötning (jag använde honung)
1 tsk bakpulver
200 gram smör

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Lägg jordgubbarna i en pajform. Häll över hälften av kokosen. Blanda alla torra ingredienser och avsluta med att hälla på smöret så att degen blir väl blandad. Strö sedan degen över jordgubbarna och avsluta med resten av kokosen. Grädda mitt i ugnen ungefär 25 minuter.

Njut av pajen antingen med kokosgrädde, vanlig vispgrädde eller raw food glass =) Kanske med vaniljsmak!

DSC_0682

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>