Glutenfri pizza

Dagen till ära igår blev det hemmagjord glutenfri pizza. Jag har arbetat fram ett recept som jag är väldigt nöjd med, detta är det absolut godaste pizzareceptet utan gluten tycker jag!

Recept:
1 dl rismjöl
1 dl quinoamjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 msk eko olivolja
En nypa salt
2 1/2 dl vatten
Oregano/pizzakrydda

Ugn: 200 grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Häll sedan in olivolja och vatten. Blanda väl! Ta sedan ett bakplåtspapper, häll ut smeten och placera ett annat bakplåtspapper över som du sedan kavlar över för att minska kladdet. Kavla ut degen. Dra av det översta bakplåtspappret och placera på en bakplåt. Grädda sedan mitt i ugnen cirka 10-15 minuter så att degen blir ”fast”. Ta sedan ut och låt svalna. Häll sedan på tomatsås (värm passerade tomater med oregano) och alla de toppings du önskar ha! Igår använde jag mig av mozzarella, champinjoner, eko parmaskinka, tomater och fetaost.

bild

Love / S

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>