Glutenfri tacopaj
I lördags serverade jag en glutenfri tacopaj till middag när pappa och min bror var över på middag. Vi spenderade först hela dagen i Täby C (bästa köpcentrumet i hela Sthlm!) men jag hittade inte mer än nagellack Mjölk ingår inte i mina vardagliga val (mer än en skvätt mjölk i kaffet) men denna dag gjorde jag andra val och alla var supernöjda med middagen! Jag använder mig inte utav vanlig pajbotten utan en ”LCHF”-variant på mandelmjöl. Lika god den. Tacopajen räcker till 4 personer. För att göra pajen behöver du:
Pajdeg dubbel sats (ugn: 180 grader)
6 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
80 gram rumstempererat smör
2 ägg
Ev. salt
Jag gjorde dubbelsats, använde inte allt, blev kvar lite grann… Blanda ihop mandelmjöl och sesamfrön. Häll i fiberhusk. Fördela smöret i mjölblandningen och knåda runt. Ha i ägg och eventuellt salt och knåda tills smöret är fint fördelat och det är en smidig deg. Låt vila i kylen cirka 15-30 minuter. Tryck sedan ut pajdegen i valfri form, nagga pajdegen och grädda mitt i ugnen tills pajen fått lite färg (10 minuter…).
Fyllning:
500 gram köttfärs
1 påse tacokrydda (Spicemaster)
Ev. vatten
2 dl creme fraiche (smaksätt med paprikapulver och chilipulver)
Körsbärstomtar
Riven ost
Höj ugnen till 220 grader. Stek köttfärsen i smör/kokosfett. Blanda ner tacokrydda med vatten efter önskad mängd. Låt puttra på spisen en stund. Ha sedan i creme fraiche och låt det puttra vidare. Dela körsbärstomaterna och riv osten under tiden (färdigköpt ost innehåller mer än bara riven ost tyvärr…). När pajdegen svalnat lite, häll i köttfärsfyllningen och toppa med körsbärstomaterna och önskad mängd riven ost. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Ha på aluminium folie på pajen om den börjar brännas vid på kanterna.
Servera med gräddfil, tacosås, guacamole, sallad och tacochips. Love / S
Leave a comment