Glutenfria hallonmuffins

 

muffins DSC_0783Recept:
4 ekoägg
3 msk sötströ, sukrin eller annan sötning
1 msk agave sirap
3 dl mandelmjöl
1 dl quinoamjöl
150 gram smält smör/kokosolja
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
250 gram ekologiska frysta hallon

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ”socker” och ägg pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt sedan resterande ingredienser och tillsist blanda ner de frysta hallonen. Häll upp i muffinsformar, jag använder en muffinsplåt också för att ”stabilisera”. Grädda i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter. De känns relativt ”lösa” när man tar ut dem men det är för att att hallonen inte blir ”fasta”. Smakar fab i alla fall! Till och med pojkvännen som inte gillar muffins sa ”mmm!” :)

Muffinsen är fria från gluten, raffinerat socker och laktos/mjölk/sojaprotein (om man byter ut smör mot kokosolja)

Ps – jag försöker köpa mina rosor eller andra blommor Fairtrade eftersom det gynnar arbetsförhållanden för de som jobbar med blommor i utlandet. Läs gärna mer här!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>