Glutenfria kladdkakemuffins

IMG_1560
Recept:

2 dl mandelmjöl
0,5 dl bovetemjöl
10 färska dadlar (urkärnade)
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl kokosfett, smält
4 msk kakao
0,5 dl kokossocker
3 ägg
1 tsk bakpulver
Vaniljpulver

Ugn: 175 grader. Mixa dadlar, mandelmjöl, bovetemjöl och kokosflingor i en matberedare eller med en stavmixer. Smält kokosfett. Blanda ner alla övriga ingredienser med dadelblandningen och blanda väl. Häll sedan upp i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter och låt sedan vila i kylskåpet innan servering.

Under en lång tid har jag försökt få ihop ett supergott och smarrigt kladdkakerecpet. Men känner inte att jag lyckats. Hittade ett recept hos Annika Sjöö under dagen som jag modifierade lite och det blev himmelskt! Dessa är fria från gluten, mjölk och raffinerat socker!

Love / S

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>