Glutenfria scones
I helgen bakade jag scones till söndagsfika. Yummy… Jag har tidigare använt mig av detta recept som också är supergott. Testade i söndags ett nytt, en liten annan variant av Kung Markattas recept.
Du behöver:
3 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
50 gram rumstempererat smör/kokosolja
1,5 dl valfri mjölk
1 ekoägg
1 msk chiafrön
Blanda mandelmjöl, rismjöl, fiberhusk, bakpulver och blanda sedan ner smöret som du har tärnat och få till en smulig deg. Blanda sedan ner resterande ingredienser i skålen och blanda väl. Degen ska vara kladdig! Klicka sedan ut en stor ”degklump” som du delar scones av, eller gör tre stora scones som jag gjorde Låt svalna. Servera med smör och lite chiasylt eller sockerfri sylt från affären. Mmmm!
Love / S
Leave a comment