Glutenfria scones

DSC_0798

I helgen bakade jag scones till söndagsfika. Yummy… Jag har tidigare använt mig av detta recept som också är supergott. Testade i söndags ett nytt, en liten annan variant av Kung Markattas recept.

Du behöver:
3 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
50 gram rumstempererat smör/kokosolja
1,5 dl valfri mjölk
1 ekoägg
1 msk chiafrön

Blanda mandelmjöl, rismjöl, fiberhusk, bakpulver och blanda sedan ner smöret som du har tärnat och få till en smulig deg. Blanda sedan ner resterande ingredienser i skålen och blanda väl. Degen ska vara kladdig! Klicka sedan ut en stor ”degklump” som du delar scones av, eller gör tre stora scones som jag gjorde :) Låt svalna. Servera med smör och lite chiasylt eller sockerfri sylt från affären. Mmmm!

Love / S

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>