Glutenfria scones
God morgon alla!
När jag slog på Nyhetsmorgon (ser på Nyhetsmorgon varje morgon, min favorit) i morse såg jag att de bakade scones och blev direkt sugen på att göra detsamma!
Slängde ihop detta recept, det är helt glutenfritt och för det mesta mjölkfritt – det innehåller smör.
1 dl quinoamjöl
1 dl rismjöl/bovetemjöl
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
2 dl valfri mjölk (jag valde havremjölk)
50 gram smör
Smaksätt med vaniljpulver, nötter, kanel eller sötning.
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Antingen smälter man smöret eller så har man rumstempererat smör som man delar i de torra ingredienserna som man gör i vanliga scones recept. Blanda ihop alla ingredienser till en kladdig smet. Klicka ut små klickar av smeten på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 10-15 minuter. Servera med egengjord blåbärssylt eller annan bärsylt.
Det är enkelt att göra egen sylt. Häll upp frysta blåbär/andra bär i en kastrull och lite chiafrön för att få den att hålla ihop. När det är varmt så serverar du det.
Leave a comment