Glutenfria scones

God morgon alla!

När jag slog på Nyhetsmorgon (ser på Nyhetsmorgon varje morgon, min favorit) i morse såg jag att de bakade scones och blev direkt sugen på att göra detsamma!

Slängde ihop detta recept, det är helt glutenfritt och för det mesta mjölkfritt – det innehåller smör.
1 dl quinoamjöl
1 dl rismjöl/bovetemjöl
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
2 dl valfri mjölk (jag valde havremjölk)
50 gram smör
Smaksätt med vaniljpulver, nötter, kanel eller sötning.

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Antingen smälter man smöret eller så har man rumstempererat smör som man delar i de torra ingredienserna som man gör i vanliga scones recept. Blanda ihop alla ingredienser till en kladdig smet. Klicka ut små klickar av smeten på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 10-15 minuter. Servera med egengjord blåbärssylt eller annan bärsylt.

Det är enkelt att göra egen sylt. Häll upp frysta blåbär/andra bär i en kastrull och lite chiafrön för att få den att hålla ihop. När det är varmt så serverar du det.

scones recept

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>