Grönt är skönt

DSC_0794omgjordJag dricker ofta en grön smoothie eller juice på morgonen direkt när jag vaknar, gärna efter ett glas hett vatten med pressad citronsaft i. Det startar igång min dag och kropp på absolut bästa sätt. Att dricka cirka en liter grön smoothie om dagen sägs var grymt för att hålla förbränningen i form. De finns många fler fördelar med att dricka grönisar under dagen. Man fyller kroppen med enzymer, klorofyll, antioxidanter, vitaminer och mineraler som ger stora effekter på ens hälsa, till det bättre såklart! T ex hjälper enzymerna matsmältningen vilket är guld om kroppen har svårt med det själv. När man mixar ner grönsakerna delar man på dem och det tas upp mycket lättare av kroppen än om man bara äter en vanlig sallad. Så gillar man inte att äta sallad, drick en grön smoothie snabbt på morgonen så får man i sig det nyttiga, dessutom snabbt ;)

Vad har man i sin gröna smoothie? Vad man gillar! Jag brukar rekommendera att använda bladspenat, romansallad eller kruksallad som bas och sedan fylla på med andra gröna sköningar som broccoli (även stammen), gurka, selleri, avokado, persilja, grönkål och sedan addera sådant som ger smoothien en lenare smak som citronsaft, limesaft, färsk ingefära, mango, päron, äpple, mango, ananas eller banan. För att göra smoothien ännu mer grön och nyttig kan man tillsätta vetegräs eller spirulina. Det finns inga gränser. Ha i det du gillar :)

grön smoothie

 

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>