Juice gånger tre

Att fylla på med färgglad och energität mat är för mig ett självklart val. Och jag brukar göra färgglada smoothies och juicer! Igår mixade jag ihop tre stycken godingar i härliga färger. Grönt, orange och rött.

Rödbetsjuice:
2 stora eller fyra små färska rödbetor
2 äpplen
2 apelsiner
Vatten

Om du inte har en råsaftcentrifug: Skala rödbetor och apelsiner. Skär rödbetor, apelsiner och äpplen i mindre bitar. Häll i grönsakerna/frukten i en stark mixer eller matberedare. Fyll bägaren med vatten så det täcker grönsakerna/frukten, fyll på med mer om det blir för ”grötigt”. Mixa! Sila igenom en silduk eller nötmjölkspåse. Servera kallt!

Morotsjuice
4 lagom stora morötter
2 apelsiner
3 cm färsk ingefära
1 äpple
Vatten

Om du inte har en råsaftcentrifug: Skala morötter, apelsiner och ingefäran. Skiva sedan alla grönsaker/frukter till mindre bitar. Fyll på med önskad mängd vatten men så det täcker råvarorna brukar räcka. Mixa. Sila igenom en silduk eller nötmjölkspåse. Servera!

Grön juice/smoothie
3 nävar bladspenat
2 stjälkar selleri
1 näve kruksallad
1 äpple
2 cm färsk ingefära
1 pressad citron
1 bit gurka
1 tsk vetegräs
Vatten

Lägg alla grönsaker i en stark mixer med lagom mängd vatten, mer för juiceaktigt, mindre för smoothieaktigt. Mixa. Servera!

Juice it up, guys!

IMG_0409.JPG

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>