Kärt barn har många namn…

Banta, diet, deff, kaloriunderskott… Orden är många. Det är skillnad på orden även om målet ofta är detsamma, minska i fettmassa eller vikt. MEN, jag tycker personligen banta är ett fruktansvärt ord då det ofta innebär svält. Att du ska äta så lite som möjligt för att minska i vikt så snabbt som möjligt, t ex dricker många som bantar Nutrilett eller andra lågkalori och sockerrika produkter. Det jag vill trycka på är att går man på en diet, deff eller ett kaloriunderskott gör man det under kontrollerade former en kort tid, man har koll på vad man äter och när man äter. Man svälter inte. 

Bär man på mycket övervikt tycker jag att man först och främst ska besöka läkaren för att kolla så att allt ser bra ut, att alla värden är som de ska vara, sen tycker jag man kan börja sin viktnedgång men absolut inte med en bantning utan under kontrollerade former. Låt det ta tid, för det gör det oftast – det är också då det är som mest hållbart! En deff, diet… you name it, som jag gör just nu, Get fit på 6 veckor, handlar om att få bort underhudsfett, inte flera kilo övervikt. Det låter kanske som dubbelmoral men jag vill bara förklara skillnaden. Att en diet eller deff gör man när man har lite att förlora. En viktnedgång passar när man har fler kilo att förlora, eftersom det oftast tar längre tid. T ex är inte så snabb viktnedgång som Biggest Loser deltagarna gör särskilt bra, det går alldeles för snabbt… Sedan tycker jag att en kick start absolut är något bra, som en detox som gör att man först rensar systemet!

Men vad jag framförallt brinner för är att man ska äta efter en så naturlig livsstil som möjligt, men viktigast av allt. Det ska passa dig! Det ska fungera i din vardag, du ska må bra och du ska trivas med hur du äter. Sedan kan man alltid lyssna på många runt och kring som äter si eller så, men kom ihåg att det är lättast att äta på det sättet som gör att man själv är nöjd :)

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-diet-word-cloud-image10976177Bild från Google.se.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>