Knäckebröd – recept
Jag älskar knäckebröd, det är så sjukt gott. Passar som tillbehör till allt! Jag brukar variera mina knäcken med olika mjöl och olika fröer.
Knäckebröd:
2 dl glutenfritt mjöl (mandelmjöl, bovetemjöl, kikärtsmjöl, majsmjöl, rismjöl)
2-3 dl fröer (solrosfrön, linfrön, sesamfrön, chiafrön)
1 msk kokosfett
3 dl kokande vatten
Krydda med salt, kanel, kardemumma eller carobpulver.
Blanda de torra ingredienserna. Smält kokosfettet och koka vattnet. Blanda ner med de torra ingredienserna och blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper på bänken och häll ut smeten, lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut till en tunn deg. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 20-30 minuter – beroende på ugn. Ha koll så att det inte bränns!
Leave a comment