Komjölk och glutenfri pizza

Igår till middag gjorde jag en grymt god pizza. När man ska baka både komjölk och glutenfritt kan det vara svårt att hitta en kombo som passar och som blir som ”vanligt”. Men här har vi den perfekta komjölk och glutenfria pizzan enligt min mening =)

Du behöver:
1 dl quinoamjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl rårismjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2,5 dl vatten
1 msk olivolja
Salt (jag använder Himalaya salt)
Oregano

Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan i de blöta. Smeta ut på en plåt med bakplåtspapper och gör den i den tjocklek som passar dig, jag rekommenderar att man gör den ganska tunn för bästa krispighet. Grädda bara själva degen i ugnen cirka 10 minuter för färg. Ta ut plåten och toppa med tomatsås (värm passerade/krossade tomater på spisen med oregano i) och dina favoritgrönsaker! Jag hade champinjoner, rödlök, fetaost av fårmjölk och cocktailtomater. Toppade med lite nyriven rödbeta när pizzan var klar. Mums!

Idag till lunchen drack jag en svalkande apelsin och havtorns jucie till! För det behöver du ha apelsin, havtorn, baobab och vatten. Mixa allt i en mixer och sila genom en sil för att få det juiceaktigt. Servera!

Nu ska jag iväg på ett riktigt svettigt benpass!

bild

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>