Låt oss prata om alkohol

Visste du att alkohol är farligare än exempelvis tobak, amfetamin och steroider?

Alkohol tillhör topp 5 av de farligaste drogerna i världen. Vilket gör att hade alkohol kommit till världen idag hade de förbjudits. Skrämmande eller hur? Jag vill egentligen inte förmedla en dålig känsla kring alkohol utan informera vad det är vi stoppar i oss och VARFÖR vissa människor blir väldigt dåliga dagarna efter alkohol har intagits.

Jag undviker alkohol i allra största grad. Tidigare tyckte jag det var ”okej” med ett glas vin. Nu dricker jag sällan. Varför? Min kropp är inte alls skapad för att få i sig sura livsmedel. Alkohol är otroligt surt! Vilket gör att det inte alls blir en bra kombo. Jag vill ge min kropp energi som den mår bra av, som gör att jag orkar leva ett liv fullt med kärlek, energi och aktiviteter. Alkohol försämrar återhämtningsförmågan väldigt mycket när man tränar och har ett aktivt liv.

”Alkohol är en fysiskt beroendeframkallande drog och ett potent nervgift, som i människokroppen bryts ner till giftet acetaldehyd. Drogen och dess metaboliter kan i värsta fall orsaka andningsstillestånd, psykoser, koma, död, kräkning, hjärnskador och leverskador.”

Med det sagt hoppas jag att ni vågar stå emot nära och kära när de är på er om varför ni INTE dricker alkohol. Fråga istället varför de är intresserade av att hälla i sig gift ;)

  • Therese

    Bästa inlägget!

    • Sandra

      Tack <3 :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>