Morotsbiffar med purjolök

Titta på det här! Två middagsrecept inom loppet av två dagar. Bra jobbat :) Denna rätt åt jag i måndags. Jag försöker äta så mycket vegetariskt som det bara går och jag älskar grönsaksbiffar av alla slag! Här är en favorit: morotsbiffar! Dessa med purjolök och risprotein för mer protein.

morotsbiffar

Recept morotsbiffar:
4 stora skalade morötter
2-3 cm hackad färsk purjolök
2 msk fiberhusk
0,5 dl pofiber
0,5 dl risprotein
1 ägg
Paprikakrydda
Chilikrydda
Salt

Skala morötterna och hacka purjolöken. Blanda sedan ihop allt i en bunke. Hetta upp en stekpanna med smör eller kokosolja. Forma biffar med hjälp av sked och stekspade och stek tills morotsbiffarna fått jämn stekyta på båda sidorna och känns varma igenom. Servera med gurkpasta (görs med veggie twister) och ugnsstekt sötpotatis (klyfta sötpotatis, krydda med olivolja, salt och timjan i ugnen på 225 grader i cirka 25 minuter).

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>