Morotsbröd med russin

Lukten och känslan av nybakat bröd… Himmelskt. Här kommer ett gott recept som går snabbt att svänga ihop och som går hem oss alla!

Recept:
2 dl quinoamjöl
1 dl ljust teffmjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl glutenfria havregryn
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk chiafrön
1 dl solrosfrön
1 dl ekorussin
1 tsk Himalayasalt
2 rivna morötter
1/2 dl ekohonung
3-4 dl valfri mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ner morötter, honung och mjölk. Tillsätt mer mjölk om smeten är för stabbig. Blanda väl! Klicka sedan ut små bullar på en bakplåt med bakplåtspapper och avsluta med att toppa brödet med chiafrön och boveteflingor. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-30 minuter. Njut!

brödbrödBrödet är fritt från gluten, komjölk, ägg och raffinerat socker.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>