Pizza pizza pizza

Igår handlade kvällen om en hemmakväll framför TV:n och Idol. Riktigt skönt! Och vad passar inte bättre då än pizza? :) Pizzan är helt fri från gluten, ägg, raffinerat socker och kan vara helt mjölkfri/vegetarisk om man vill, jag valde dock mozzarella till! Mmmm!

DSC_0793 (kopia)

Recept
1 d quinoamjöl
1 dl rismjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2,5 dl vatten
1 msk ekologisk olivolja
Salt
Pizzakrydda/Oregano

Fyllning
1 paket passerade tomater
2 paket ekomozzarella
1 paket ekoparma
1 skivad tomat
Halvt paket fetaost att smula på innan ugnen
Hackad purjolök att toppa med (innan ugnen)
Färsk ruccola (att toppa med efter ugnen)

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja och krydda med salt och pizzakrydda. Blanda väl och låt stå en stund. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper på köksbänken och lägg ett till bakpapper ovanpå och kavla sedan ut degen som en pizza antingen som en rektangel eller rund beroende på hur man vill ha formen. Desto tunnare kavlad deg desto frasigare blir den. Jag körde rektangel och delade i fyra bitar sedan! Grädda först endast degen i ugnen i ungefär 10 minuter tills den blivit relativt fast. Under tiden koka tomatsåsen med pizzakrydda. När degen har gräddats 10 minuter ta ut den och häll på tomatsåsen och allt det goda du vill toppa med! Grädda sedan i ugnen cirka 15-20 minuter – tills pizzan fått den färg du vill ha!

Vill man göra den vegetarisk och helt mjölkfri så går det bra. Använd endast vegetariska varor och byt ut mozzarellan till endast fetaost. Helt veggopizza finns här!

Recipe
1 d quinoa flour
1 cup rice flour
1 cup buckwheat flour
1 cup almond flour
2 tsp Fiberhusk
1 tsp baking powder
2.5 cups water
1 tbsp organic olive oil
salt
Pizza Spice / Oregano

Filling
1 packet of tomato sacue
2 packets organic mozzarella
1 package organic proscittuo
1 sliced ​​tomato
Half package feta cheese crumble before the oven
Chopped chives to garnish with (before the furnace)
Fresh arugula (to garnish with the oven)

Preheat the oven to 200 degrees. Mix all dry ingredients in a bowl. Add water and olive oil and season with salt and pizza seasoning. Mix well and let stand for a while. Pour the batter onto a parchment paper on the counter and add to a baking paper on top and then roll out the dough as a pizza either a rectangle or round, depending on how you want to shape. The thinner the rolled dough, the crispier it will be. I drove rectangle and cut into four pieces then! Bake at first only the dough in the oven for about 10 minutes until it become relatively fixed. Meanwhile, cook the tomato sauce with pizza seasoning. When the dough has baked 10 minutes take it out and pour the tomato sauce and all the good things you want to garnish with! Bake in oven about 15-20 minutes – until the pizza got the color you want!

If you want to make it vegetarian and completely dairy-free, you’re welcome. Use only vegetarian items and replace only the mozzarella feta. Fully veggopizza here!

  • Therese

    Goooott :) varför fyra olika mjölsorter? Kan man inte bara ha 4dl av samma mjöl? :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>