Proteinbollar med chokladsmak
Världens enklaste och godaste mellanmål är proteinbollar i alla olika varianter. Man kan variera det i all oändlighet I helgen gjorde jag dessa, perfekt att ha inför veckan när man är sugen på ett mellanmål innan eller efter träningen eller varför inte efter middagen när man vill ha något gott
Dessa gjorde jag såhär:
1,5 dl glutenfria havregryn
1 dl hackade cashewnötter
0,5 dl hampaprotein
6 färska dadlar, urkärnade
1 tsk carobpulver
2 tsk kakaopulver
3-4 msk kallt kaffe
2 tsk chiafrön
1 msk rumstempererat kokosfett
Kokosflingor till granering
Blanda alla ingredienser i en bunke så att smeten blir jämn. Forma sedan bollar i den storlek du vill ha och rulla i kokosflingor. Förvara i kylen, håller cirka en vecka!
Man kan som sagt variera detta i all oändlighet. Så här kommer lite tips om hur man kan variera dem. Ofta använder man en bas och fyller sedan med olika godsaker.
Bas:
Havregryn
Nötter (cashew, mandlar, paranötter, valnötter, hasselnötter)
Frön som t ex kokos, solrosfrön, chiafrön
Torkad frukt som t ex färska dadlar, russin, aprikoser
Smaksätt med kakao, carobpulver, vaniljpulver, kanel eller annat du gillar
Fyll på med:
Hampaprotein
Mullbär
Gojibär
Kokosfett
Nötsmör (jordnöt, mandel, cashew)
Det finns inga riktlinjer. Fyll med vad du tycker om. Testa! Det är makalöst gott. Och enkelt!
Leave a comment