Raw chokladglass

Sommaren är äntligen här och denna vecka har varit så underbar med detta varma väder. Tråkigt nog har jag suttit inne på kontoret dagtid men försökt njuta av solen på kvällen. Men idag börjar äntligen min semester! Himla härligt.

Testade igår ett recept på rawfood glass. Denna med chokladsmak =) Jag är helt frälst i Lily & Hanna’s rawfood glass och ville därför testa göra en egen och det blev jättegott!

Du behöver: 
2 dl cashewnötter (gärna blötlagda minst 8 timmar)
1- 1 1/2dl vatten
2 msk kokosfett med smak
1 msk honung eller annan sötning
2-4 färska dadlar (urkärnade)
2-3 msk rå kakao

Smaksätt med vaniljpulver och lite salt.

Mixa nötterna med vatten i en stark mixer. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa resten med en stavmixer för att få det riktigt slätt. Häll upp i en plan låda och ställ in i frysen. Den behöver var fryst ungefär 4-5 timmar innan den är alldeles perfekt. Är den för hård när du tar ut den ur frysen, låt den stå och tina ett tag. Servera!

Man kan testa smaksätta med annat såklart, jag gjorde även med jordgubbsmak och då är det bara byta ut kakaon mot 1 dl frysta jordgubbar och lite mer vatten för bättre konsistens.

Det blir ungefär 2-3 portioner av denna sats. Rätten är fri från gluten, raffinerat socker, ägg och mjölk.

DSC_0654 DSC_0655

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>