Raw morotskaka med citronfrosting
Älskar morotskaka! Har länge försökt hitta ett bra komponerat recept, som är raw food. Så när jag sprang över det här receptet av en slump blev jag helt till mig. Jag testbakade receptet igår med lite modifieringar
Recept för botten:
2 dl mandlar (blötlagda minst 8 h)
2 dl dadlar (urkärnade)
2 dl rivna ekomorötter (ca fyra stycken)
1,5 dl russin
2 krm vaniljpulver
1 tsk salt
1 msk kokosolja
2 tsk ingefära
1 msk kanel
2 krm muskotnöt
Recept för cashewfrostning:
2 dl cashewnötter (blötlagda 4 timmar)
1 dl kokosfett
1/2- 1 dl vatten
14-16 dadlar (gärna blötlagda)
1 tsk vaniljpulver
2-3 msk saft av färskpressad citron
Botten: Mixa mandlarna tillsammans med dadlarna till de är fint fördelade i en stark matberedare. Häll sedan i morötterna och kryddorna, mixa till en jämn smet och ha sedan i russin, mixa tills det är alldeles jämt. Tryck sedan ut i en mellanstor pajform. Låt stå i frysen medan du gör frosting.
Frosting: Mixa allt utom vattnet. Det ska bli en slät cremé. Tillsätt sedan lite vatten i taget och se till så den inte blir för rinnig. Smaka sedan av med citronsaft. Toppa kakan med frosting och överblivna rivna morötter och låt stå i frysen tills du ska servera.
Yummy! Längtar efter att göra receptet med en ”sockerkaksbotten” med denna frosting. Får bli en annan dag. Smaskens!
Leave a comment