Saftiga frallor
God morgon!
I helgen hittade jag ett recept på ett underbart gott bröd. Nästan som surdeg! Tipset? Äppelcidervinäger! Recepet hittade jag här!
Har översatt receptet:
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk havsalt (använde himalayasalt)
3 äggvitor
2 msk äppelcidervinäger
2 1/2 dl kokande vatten
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa äggen hårt med en elvisp. Blanda sedan ner de torra ingredienserna med äggen och häll sedan i det kokande vattnet. Blanda sedan så att allt är väl blandat. Forma frallor, baguetter, formbröd, korvbröd, hamburgerbröd eller vad du nu vill ha! Har använt dessa både som frallor till frukost och till hamburgerbröd – använd lite sesamfrön på toppen! Hur gött som helst Grädda sedan i mitten av ugnen cirka 50 minuter. Håll koll och känn av med en sticka hur brödet är. Det ska ej var kladdigt!
Älskar att baka bröd. Jag varierar ofta i all oändlighet och gör olika sorter varje gång eftersom det är så himla enkelt att experimentera och det blir oftast gott! Nu ska jag fortsätta använda äppelcidervinäger som har många bra hälsofördelar.
Leave a comment