Salt eller icke salt?

Det pågår just nu en diskussion mellan olika parter om det är viktigt med salt eller inte i sommarvärmen. Jag har ingen läkarutbildning eller annan kunskap kring detta mer än mitt eget välmående. Jag äter väldigt lite salt, saltar jag maten använder jag Himalayasalt, detta på grund av smaken egentligen från första början. Salt mat tycker jag inte smakar något vidare! Sedan är det sedan länge känt att för mycket salt kan orsaka skador, precis som för mycket konsumtion av något annat också kan. Dock känner jag att i värmen, när jag svettas så mycket måste jag nästan få i mig en hel del salt, därför saltar jag min mat lite extra och ibland kompletterar jag med lite chips av kassavarot med havssalt på.

Så mitt tips är – läs på och känn efter! Och dessa chips går bra att äta ändå, riktigt goda! Finns här, hälsokosten eller välsorterade matbutiker. Man kan även göra själv, recept här, men OBS! var noggrann med att koka kassavaroten innan på grund av att den innehåller blågift.

DSC_0753 DSC_0758Tanken var att idag träna ett roligt gruppcirkelpass på gymmet, men värmen kom i vägen så jag tränar lite senare ikväll. Ett eget svettigt cirkelpass!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>