Tabbouleh recept
Muuuuums. Det här är nog bland det godaste jag har ätit på länge. Och inte bara det godaste, det är även vegetariskt. Helt fantastiskt. Jag serverade med stekta champinjoner i tamarisoja och stekt sötpotatis. Min nya favorit!
Du behöver:
2 dl hirs
1 kruka färsk persilja (hackad)
1 kruka mynta
2 stora tomater eller en burk körsbärstomater (hackade)
1 hel ekocitrons saft
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk olivolja
Salt & peppar
Sötpotatis (delad)
Olivolja/kokosolja
Salt
Champinjoner
Tamarisoja
Hur gör du:
Koka hirsen enligt förpackningens anvisningar eller använd från gårdagen. Hacka sedan persilja, mynta och tomater. Pressa saften, vitlöken och blanda med olivolja och salt & peppar. Blanda sedan ihop persilja, mynta och tomater med hirsen. Häll sedan över dressingen. Blanda väl! Smaka av. Koka upp vatten. Dela sötpotatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten cirka 10 minuter. Låt sedan vattnet rinna av. Stek sötpotatisen i olivolja och krydda med salt och stek tills den fått färg. Stek sedan champinjonerna tillsammans med tamarisoja. Servera!
Leave a comment