Ugnsbakad butternut squash

Mmm, en sån himla god vegetarisk middag! Alla vet att man ska äta mindre kött eftersom det inte är bra, ”tynger” ner kroppen. På den sista håller jag helt med, när jag äter mindre kött känner jag att min kropp är mer energifull och jag känner mig inte alls tung. Jag tycker att äter man för mycket kött så känner man sig precis som om man tryckt i sig en hel skål med pasta. Jag är kanske inte heller världens största köttälskare, utan jag väljer hellre fisk/kyckling/vegg istället. När jag äter vegetariskt känner jag mig fräsch! :)

butternut squash

Superenkelt att göra!

För att göra squashen behöver du:
1 hel butternut squash
Olivolja
Salt
Peppar
1 paket chevré
1 päron
Ev. färska rödbetor (1-2 st)
Ev. valnötter

Sätt ugnen på 225 grader. Dela squashen på mitten och placera ut i en ugnsform. Ringla olivolja över och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen och baka i cirka 45 minuter, pumpan ska vara mjuk men inte riktigt klar. Under tiden tärna päronet. Ta ut squshen och lägg över päron, (och rödbetor om du önskar) smula chevré över och toppa eventuellt med valnötter! In i ugnen igen, cirka 15-20 minuter – tills det fått färg! :) Servera med en god sallad gjord av kokt quinoa, körbärstomater, gurka, krispig sallad, paprika och strössla över solroskärnor och pumpakärnor!

Njut! :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>