Var köper man alla dessa livsmedel?

Många ingredienser man använder när man äter både glutenfritt, mjölkfritt och sockerfritt kostar en del och framförallt, var hittar man dessa livsmedel? Många av ingredienserna finns i vår vanliga mataffär men utan vår vetskap. Andra ingredienser får man handla på utvalda ekologiska butiker eller hälsokost. Nedan har jag listat några exempel.

Var köper jag mullbär? 
Mullbär ett är gott bär som smakar som kola, ganska likt torkade fikon till smaken. Det finns olika typer av mullbär men jag använder torkade vita mullbär i min müsli eller i min gröt. Mullbär innehåller näringsämnen som järn, kalcium, vitamin C, protein och fiber. De innehåller också resveratrol, ett näringsämne med anti-aging egenskaper. Du hittar mullbär i välsorterade mataffärer, på nätet eller hälsokosten. Jag handlar mina mullbär via Mathem när jag beställer övrig mat, från märket Urtekram.

Var köper jag quinoamjöl?
Quinoa är en ört. Quinoa har ett högt näringsvärde med bra proteiner, nyttiga fettsyror, mineraler och vitaminer. Quinoa innehåller mest protein av alla fröer och är dessutom naturligt fri från gluten. Perfekt till bak- och matlagning. Jag använder quinoamjöl i mina bröd och våfflor. Man kan köpa quinoamjöl på nätet, hälsokosten eller välsorterade mataffärer. Jag handlar min i både affären eller Ekobutiken Eat som ligger nära mitt jobb på Tegnérgatan i Sthlm.

Var köper jag Ombar choklad?
Jag skrev ett inlägg om Ombar choklad tidigare i veckan, underbart gott! Var köper man denna god choklad? Jag handlar min på Ekobutiken Eat som ligger på Tegnérgatan i Sthlm. Har även upptäckt att den går att köpa via nätet.

Undrar du över andra livsmedel jag använder? Kommentera!

chokladsmoothieChokladsmoothie med mullbär som topping!

 • Therese

  Tack för tipsen!! :D

  • admin

   :D

 • Therese

  Ja vart köper man raw kakao och hur ser det ut? :S alla dessa livsmedel är en främmande djungel för mig haha ;)

  • admin

   Raw kakao finns här t ex http://www.superfruit.com/raw-cacao-pulver-150g--eu-eko-p-106-c-154.aspx och sedan även på hälsokosten eller ekobutiker. Det går självklart bra med vanlig kakao också. Raw kakao är bättre för att den inte upphettats över 48 grader och har därför många näringsämnen kvar! :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>