Världens enklaste våffelrecept
När jag var liten älskade jag helgfrukostarna. Vi dukade alltid upp en hel rad med varianter på frukostbordet, allt från rostade mackor med marmelad till mannagrynsgröt med sylt, japp, det mesta med socker och gluten Men nu är det andra bullar! Nu dukas det upp med goda nybakade frallor och nygräddade våfflor, helt fritt från socker och gluten! Passar min mage, min energi och dag helt perfekt!
Receptet är enkelt och kan även göras som pannkakor.
1,5 dl bovetemjöl
3 dl valfri mjölk
2 ägg
Ca 1 msk sötning (sötströ, honung, agave)
Lite salt
Smör/kokosolja till våffeljärnet
Blanda mjölet med hälften utav mjölken till en jämn smet. Tillsätt sedan resten utav mjölken, äggen, sötning och salt. Blanda till en jämn smet. Hetta upp våffeljärnet och använda smör eller kokosolja till gräddningen. Häll sedan i önskad mängd i våffeljärnet och grädda på! Servera direkt med kokosgrädde/vispgrädde, sylt eller bara massa frukt & bär!
Leave a comment