Vegetariskt – Falafel

I veckan åt jag en perfekt vegetarisk middag. Jag försöker äta mer vegetariskt och undvika rött kött eftersom att det tynger min kropp och är cancerframkallande. Kan även erkänna att jag inte är särskilt förtjust i rött kött…

För att göra dessa godingar behöver du:
3 dl kikärtsmjöl
2,5-3 dl kokat vatten
Citronsaft från en halv till en hel citron
Krydda med spiskummin och salt
Sesamfrön att rulla bollarna i

Blanda alla ingredienser. Börja med 2,5 dl vatten och se hur smeten blir, lägg till mer om den blir för torr. Smeten ska vara ganska kladdig. Låt smeten vila en stund. Rulla sedan bollar av smeten, och rulla i sesamfrön. Stek på medelvärme ett tag tills de fått färg.Servera med rivna morötter, rivna rödbetor och färsk mango =)

Orkar du inte göra smeten? Då är ett hett tips att köpa Ewalies ekologiska falafelmix!

För att göra de goda majschipsen jag serverade till, se nästa inlägg!

falafel

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>