Vilket kaffe ska man välja?

Ekologiskt! Alla dagar i veckan!

Under vår livstid dricker vi ungefär 93 450 koppar kaffe. Vi i Sverige dricker mest kaffe i hela världen efter Finland. Jag vet inte om jag tycker det är skrämmande eller inte. Dock älskar jag kaffe. Men undviker att dricka det alltför ofta och inte mer än 2 koppar på en och samma dag. Varför? Tror inte kaffe är bland det nyttigaste man kan dricka och framförallt inte för många koppar om dagen. Det finns massa forskning på detta men jag har tagit ett helt eget beslut på mina tankar :) Eftersom vi enligt statistiken ovan dricker så många koppar kaffe om i vår livstid så är det viktigt att välja ett ekologiskt kaffe så att vi inte skador oss själva, vår natur eller våra djur.

Fyra ”varför du ska köpa ekokaffe”:

  • Kaffeplantager använder ett av de farligaste bekämpningsmedel som varit förbjuden sedan länge inom Sverige och EU. Det skadar och dödar djur, natur och människor!
  • Bidrar till mindre skogsskövling och mindre påverkan på klimatet
  • Det kommer spridas mindre miljögifter i naturen
  • Arbetarna får en bättre hälsa

Information från kurera.se och Naturskyddsföreningen.

Skärmavbild 2014-09-27 kl. 15.59.56
Bild från Naturskyddsföreningens PDF.

Här listar Naturskyddsföreningen andra varor som är bra att byta till EKO.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>