Ren och skär hälsosam mat. Mina ledord kring kost. Mat är bränsle för kroppen, ska man orka med vardagen och allt annat man vill göra i livet behöver man fylla kroppen med näringstät och färgglad hälsosam mat. Jag tror alltså på att äta så ren mat som möjligt – utan tillsatsämnen, e-nummer, vitt socker eller mat som är processad. Jag följer ingenting slaviskt kring min kost utan jag äter det jag mår bra av och inspireras av olika livsstilar. Du har alltid ett val i livet och kring kost väljer jag alltid det jag mår bra av, det vill säga, sådant som gluten, komjölk, vitt socker, tillsatser eller e-nummer ingår inte i min vardagliga kost. Såklart slinker det ner en och annan sked keso, någon bit ost eller en liten bit naturgodis då och då men det hör inte till vardagen. Jag mår som bäst om jag äter det som jag vet att min kropp uppskattar och fungerar som bäst av.

Jag tror inte på att krångla till det kring mat utan keep it simple – ät det som du vet att du mår bra av och det som fungerar för dig och ditt liv. För mig är det viktigt att jag mår bra och då väljer jag mat utifrån det.

Jag började ändra min livsstil när jag upplevde stora problem med magen. Ont och svullen men också enorm trötthet och ingen ork. Det tar tid att hitta vad som passar för en själv – efter många år av utforskning har jag hittat hit, men har jag hittat hem? Kan magen fungera ”perfekt” igen? Jag vill gärna tro det, och har därför skapat bloggen för att kunna dela med mig av mina tankar, funderingar, recept och träningstips. Jag hoppas du finner inspiration och glädje här!

IMG_3052