Eftermiddagsfika

Det finns alltid en anledning till att fika. Det är när man ska fira någon som fyllt år, någon som ska sluta på jobbet, för att man hälsar på någon eller bara för att det är jäkligt gott. För det är det! En kopp kaffe och en nybakad kanelbulle. I mitt fall, inte värt det. Gluten är aldrig värt det, inte socker heller – därför undviker jag det! Men man kan fika med min livsstil ändå. Kanske inte på vanliga caféer men hemma…

Räddningen! Raw food boller eller proteinbollar… Vad man nu vill kalla dom. Går att variera i all oändlighet. Dessa gjorde jag idag som jag njöt av tillsammans med ett kallt glas smoothie gjord av hallon, apelsin och havremjölk.

Recept:
10-12 färska dadlar
2-3 msk kaffe
1 dl mandelmjöl
1 msk proteinpulver av René Voltaire med smak av chai
Kokosflingor till granering

Mixa allt tillsammans i en bunke, antingen med stavmixer eller för hand. Rulla sedan bollar i den storlek du vill och rulla i kokos. Förvara i kylen. Håller några dagar.

Tips! Det går att blanda det mesta i dessa bollar, precis efter tycke och smak. Här är tidigare recpet från mig.DSC_0784 (kopia)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>