Hasselnötsmjölk & Mandelnötsmjölk

Vad innehåller egentligen hasselnötsmjölken och mandelmjölken som vi handlar i butiken? Är det sådant vi verkligen behöver i vår nötmjölk? Troligen inte, socker och tillsatsämnen… 2,5% hasselnötter och 2% mandel i en dryck som ska bestå mestadels utav nötter…

Hasselnötsmjölkens ingredienser:
Vatten, socker, hasselnötter (2,5%), trikalciumfosfat, havssalt, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, gellangummi), emulgeringsmedel (solroslecitin), vitaminer (riboflavin (B2), B12, E, D2)

Mandelmjölkens ingredienser:
Vatten, socker, mandel (2%), trikalciumfosfat, havssalt, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, gellangummi), emulgeringsmedel (solroslecitin), vitaminer (riboflavin (B2), B12, E, D2)

Det bästa är att göra egen hasselnötsmjölk och mandelmjölk för att vara säker på vad man får i sig, det är dessutom inte alls svårt! Gör man nötmjölk av mandel måste man komma ihåg att de ska ligga i vatten minst 5 timmar innan man använder det för mjölk då det innehåller svårsmälta enzymer. Hasselnötter innehåller inte svårsmälta enzymer vilket gör att det kan du använda till mjölk på en gång.

Perfekt att använda i sina smoothies, till gröten eller bara dricka som det är =) Recept och hur man gör – på ingång!hasselnötsmjölk

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>