Mina tankar…

I hela mitt unga liv spelade jag innebandy och fotboll. Uppvuxen i en väldigt aktiv familj, gick i innebandyklass och idrotten var den största delen av mitt liv. Tills jag blev 18 år och slutade helt… Flyttade från den lilla orten jag växt upp i, till kärleken i Sthlm (bästa beslutet, älskar honom, älskar Sthlm <3). Jag startade ett ohälsosamt liv med noll träning. Mycket pasta, mycket godis, mycket glass… Min vikt var inte och har aldrig varit problemet – även om jag aldrig helt varit nöjd med min kropps utseende. Jag mådde sämre och sämre av denna ohälsosamma livsstil utan bra mat och träning. Den största anledningen till min förändring handlade inte om övervikt utan att jag fick ont i magen, huvudet, panik- och ångest attacker och åt allt med socker som kom i min väg. Nästan så att jag gömde det jag åt!? 

När jag nådde ”botten” kontaktade jag en personlig tränare som la om min kost och min träning. Ett av de bästa besluten jag tagit i mitt eftersom det gjorde att jag kom på banan igen. Dock klickade inte denna tränare och jag. Kosten? Inte för mig. Träningen? Inte det heller. Så jag slutade att träna. Igen. Men jag hade intresserat mig för kost och jag läste och läste och läste på om hälsa, kost och träning online (när jag intresserar mig för något så blir jag nördigt fast i det). Tog småsteg mot ett hälsosammare liv och testade olika sätt att äta, började träna… Tog något år till och sedan fick jag b-friend att börja träna igen (som slutat efter flera skador från sin hockeytid) vilket var det bästa beslut vi någonsin tagit tillsammans. Två personer som alltid varit aktiva hittade hem igen efter några år av ohälsosamma liv. Så nu är detta vårt största gemensamma intresse :)

Poängen med detta inlägg? Det går alltid att göra något åt sin situation om man är missnöjd. Ibland tar det lite längre tid än vad man vill, ge inte upp. Kämpa på! Ett hälsosamt liv gynnar en alltid. Mina mål med träningen och vägen dit kommer jag försöka dela med mig här. Häng gärna med :)

loveejust

PS… Jag upplever träning som något roligt. Jag upplever kost som något som hjälper mig att komma längre i livet, mår jag bra och känner mig nöjd överlag så presterar jag också mycket bättre. Man ska inte känna press & stress över träning och kost – då gör man något fel! Man ska känna glädje och lycka över att träna, jobba mot ”drömkroppen” och att äta ”rätt”. Drömkroppen kan vara helt olika för alla och jag tycker inte att man ska skämmas över att man har mål med kroppen – det är helt naturligt att vilja vara nöjd med sin kropp :)

Love / S

  • Therese

    <3<3<3<3<3

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>