Vikten av att vila

Många som tränar glömmer att kroppen behöver vila och återhämtning. När vi tränar bryter vi ned kroppen och sedan byggs den upp igen.. Tränar vi hela tiden utan en paus för vila och återhämtning så bryts kroppen ned ännu mer och återhämtar sig aldrig istället. Vilket gör att kroppen bara blir svagare istället för starkare. Återhämtningen tar bara några timmar upp till ett dygn om man är fullt frisk men äter man dåligt, stressar mycket eller jobbar sent så blir det också en nedbrytningsprocess för kroppen. Känn efter! T ex kan man tänka att ett tungt styrkepass på cirka 60 minuter kräver 18-36 timmars återhämtning, nu är detta också individuellt. Sedan ska man tänka på vid t ex styrketräning att det går att köra fler dagar i rad, men inte samma muskelgrupper eftersom de behöver vila.

Idag har varit en seg dag, jag har varit trött och tung i kroppen. Velar mellan gym, promenad eller vila. I detta fall rekommenderar jag egentligen vila eller en lugn promenad. Men det är inte alltid lätt att lyssna på dig själv, gymmet som är så kul ;) Det finns fler dagar på året och vill jag lyckas med resterande veckor av Get fit på 6 veckor måste man lyssna på kroppen också. Nu har det gått 3 veckor, redan!

Hur tänker ni kring er träning/vila?

citat2Bild från Google.se

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>